3/30/2012

kouluun tutstumassa


Eilen oli minun vuoro käydä tutustumassa kuopuksemme tulevaan kouluun.Edellis syksynä kävin jo siellä visiitillä,mutta sillon oma "surutyöni" oli niin alussa,että käynti meni siinä samassa shokissa.
Nyt kun aikaa on taas kulunut,ja koulun aloitus lähestyy niin oli hyvä uusia visiitti (eikä se ole vielä miinenkään).
Viisi lasta olen jo ehtinyt elämässäni lähettämään enismmäiselle luokalle,mutta taas täytyy todeta,että erityslapsen kohdalle tämäkin prosessi näyttää olevan ihan erillainen.Pelot,odotukset,ahdistukset,kysymykset tuplaantuu moninkertaisiksi.

Koulu mihin tyttäremme on menossa,on erityiskoulu.Pääsääntösesti siellä taitaa olla kehitysvamma diagnoosilla,mutta toki on muitakin.Asian voi kääntää nyt niinkin,että kehitysvammasilla on ainakin etuoikeus päästä sinne.

Ja voi,vastaannotto siinä koulussa on todella lämmin ja äitikin voi tunteta,että jokainen lapsi otetaan perheineen avosylin vastaan.Tutustumisia järjestetään juuri niin paljon kuin kukin lapsi tarvitsee ja vanhemmat myös.Aikuisia on jokaisella luokalla useampi,ja luokkakoot on 6-8 lasta.Kuulostaa todella hyvältä.

Pienin askelin voin alkaa ajatukset siirtämään esikoulun turvallisesta ympäristöstä kohti koulua.....

Täytyy kuitenkin myöntää,että siinä rehtorin huoneessa pyörenäpöydän ymmärillä istuessamme,tuli sellanen häivähdys paniikista:"Mitä mä täällä teen??onko mulla muka kehitysvammanen lapsi??
Se oli kuitenkin vain häivähdys,ja tajusin että olen mennyt surutyössäni eteenpäin....sain koottua itseni,ja takaisin hetkeen."Elämä On...ja meillä on kehisyvammainen Rakas lapsi" <3

3 kommenttia:

 1. Voi murunen... Eka viikko takana ja kuus jäljellä erityiskoulussa ja tänään sanoin oikein ääneenkin, että nyt ei vois vähempää kiinnostaa "normaali"koulu! Mä oon aivan myyty <3 Siis tykkään olla siellä ihan tosissani!!! Koulu on autsimikoulu, mutta lisädiagnooseina mm kehitysvammaa. Pienet luokkakoot, henkilökohtaisia avustajia, yksilöllistä opetusta jne... Ajattele, että olet erityisopetusta saavan prinsessan äiti. Ei sitä kaikille ole tarjolla!!!!!!!! Halit <3

  VastaaPoista
 2. Koitin jo aijemmin kirjottaa tähän,mut tää ei hyväksynyt sitä..eli uusi yritys.
  Kiitos Mimmi kommentistasi,se oli aivan ihana:) on niin lodullista kuulla tollasta!
  Pitkään mietin kouluvahtoehtoa,ja tajusin että erityiskoulu on "luksusta".Koska kaikki hienot integroinnit ei käytännossö toimi,ainakin opettajat ja muut ammattilaiset on ollu tätä mieltä.Rahaa ja resursseja kun ei tämän myötä kuitenkaan kouluille anneta....eli erityislapset ovat kuin "hoidossa" normi luokissa.
  Olemme etuoikeutettuja,kun lapsemme pääsee kyseiseen kouluun,näin uskon:))

  VastaaPoista
 3. Niin, kyllä meillä taitaa loppupeleissä
  olla asiat aika hyvin täällä koto-Suomessa...

  Mukavaa kuulla ja lukea, että erityislasten
  kouluasiat ovat hyvällä mallilla ja luokka koot
  pieniä...se kuullostaa lupaavalta!

  Kaikkea hyvää teille jännittävän koulutien
  alkuun...

  VastaaPoista