11/20/2010

jutustelua

Oletteko koskaan pohtineet,missä menee juoruilun ja kuulumisten kertomisen raja? Tai paremminkin,millasia asioita ja kenelle,on sopivaa puhua muista?
Kuvassa näkyy keittiö,mikä toimii usein ihania jutteluhetkien paikkana.
Olen itse tosi tarkka,mitä ja kenelle puhun muista ihmisistä.Kuitenkin joskus joudun tutkimaan ja pohtimaan,olikohan "juoruilun" raja ylitetty,ja jos huomaan niin käyneen:saan hirveitä tunnontuskia.(ja hyvä niin)
Itseäni loukkaa tosi paljon,jos huomaan jonkun ystävän menneen puhumaan minun henk.koht asioista muille...ja sillon huomaan,että jotain on mennyt rikki luottamuksesta.En tiedä,että olenko liiankin tarkka tässä asiassa,koska monesti tälläset asiat on myös välittämistä ja "jakamista".
Puhuminen omista asioista muille on minulle helppoa ja saan kohtaamistani ihmisitä valtavasti iloa ja voimaa:)
Tälläsiä asioita tällä kertaa.

5 kommenttia:

 1. Luottamus. Pitää paljon sisällään, sitä haluan ja sitä ihailen. Elämänkokemuksen mukana sekin kehittyy; "nimimerkillä kokemusta on". Ystävyydessä jakaminen tarkoittaa keskinäistä jakamista, kunnioittamista. Voit kertoa asioita, "jutustella" ilman, että sinun täytyy lopuksi sanoa, että toivon tämän pysyvän meidän keskeisenä asiana. Tiedät sen jo etukäteen, luotat siihen, että se on sanomattakin selvää. Hienon asian otit aiheeksi, tätä on hyvä pysähtyä aika ajoin miettimään, ehkä meidän kaikkien!

  VastaaPoista
 2. Laitoin kommenttia niin tosissani, että unohdin nimimerkkini, anteeksi!!! Nimimerkillä -Milla-
  ps. Luottamuksesta turisin.

  VastaaPoista
 3. tähän piti viel lisätä sellanen pointti,ETTÄ....sit on toisten kuunteleminen ja heidän puheet,välillä nimittäin ihan pahaa tekee,kun tietää heidän puhuvan nyt asioita mitä ei minun todellakaan kuuluisi tietää.Sillon herää ajatus,näinköhän minunkin jutut sit puhutaan seuraavalle...
  Sitä mikä herättää sen Millankin mainitseman luottamuksen ja tunteen,en osaa oikeen kuvata.Jotkut ihmiset vaan antavat sen varmuuden,vaikka puhuttais kaikkea maan ja taivaan välistä.Ja se jos mikä,on Ystävyyttä ja Luottamusta:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä pointti! Vaikea asia on kuunteleminenkin, jos asiat tuntuvat siltä, että nyt mennään "rajoilla"...itse yritän sanoa "moiseen", että nyt en halua ottaa kyseiseen asiaan kantaa, ja/tai enkä välttämättä haluaisi kuulla enempää! Useinmiten tämä on aika tehokas ja hyväksi havaittu keino...nämä on hirvittävän vaikeita asioita! Ja kurjaa on se kun tosiaankin miettii, että mitenkäs ne minunkin asiat sitten jatkokäsitellään. Vaikea juttu.
  -Milla- ps. menipäs syvälliseksi...
  Täältä löytyy aina näitä ihania pähkinöitä pureskeltaviksi...

  VastaaPoista
 5. Ihana Milla,kun jaksat pohtia näitä juttuja mun kans:))

  VastaaPoista