9/05/2012

vanhempainiltailuja

Laskin,että olen istunut kymmenissä vanhempainilloissa.Ja tutustunut lasten koulunkäynnin yhteydessä yli viiteen kouluun.Eilen oli taas yhden vanhempainillan vuoro.

Kysymyksessä on koulu jota käy lapsemme,joka sai reilu vuosi sitten virallisesti diagnoosin kehitysvamma.Olen kokenut tässä prosessi monenlaista,kun olen totutellut/opetellut olemaan kehitysvammaisen lapsen äiti.....

Yksi kokemus tällä tiellä oli eilen.Oli erillainen lataus istua erityiskoulun ruokalassa kahvikuppi edessä,muiden erityislasten vanhempien ja opettajien kanssa.Tunne,että tänne me kuulumme oli uusi.Aijemmin olen mielessäni HUUTANUT "mitä mä täällä teen,en kuulu tänne!",kun olen ollut kehitysvammaisten lasten vanhemien vertaistukiryhmässä.Tai kun olen istunut palavereissa,koskien tätä lasta.Nyt tajusin,että yksi rappunen on taas noustu eteenpäin tällä tiellä.

Toinen asia,mikä on ollut aivan silmiinpistävää ja koskettavaa:koulun ilmapiiri! Aijemmat tutuksi tulleet koulut on ollu ihan ok,eikä todellakaan ole mitään valittamista.Mutta nyt olen kokenut erityistä lämpöä,ja huomavaisuutta kun astun koulun ovesta sisään:) Rehtori,joka vieraili vielä jokaisessa luokassa erikseen,pystyi heti kertomaan henkilöhohtaisia kokemuksia tästä luokasta,eikä lainkaa halunnut olla etäinen ja tietämätön mitä koulussa ruohonjuuritasolla tapahtuu.

Ilosenä yllätyksenä tällä lyhyellä tiellä erityikoulussamme on myös ollut: lukujärjestykseen
merkatutu kaussakäynnit ja kotitaloustunnit.Lisäksi aistihuoneessa olevat lepohetket....
Ei pahoja vaihtoehtoja pienille koululaisille normi koulussakaan:))


2 kommenttia: